Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Kwèkfestijn en Prinskeuzekeinderkwek afgelast

Naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 12 november en de aangescherpte coronamaatregelen, hebben wij helaas moeten besluiten om zowel het Kwèkfestijn op zaterdag 20 november als de Prinskeuzekeinderkwek voor de jeugd op zondag 21 november af te gelasten. Voor beide evenementen geldt dat we het in deze situatie en met deze maatregelen niet kunnen en willen organiseren. 

Hoewel evenementen zijn toegestaan met een coronatoegangsbewijs, beperkt aantal mensen en zitplaatsen, vinden wij dat niet passen bij ons Kwèkfestijn. Het gevoel, de traditie, de saamhorigheid en de beleving zijn door deze maatregelen ver te zoeken.  

Voor Prinskeuzekeinderkwek kijken we of we later alsnog een fysieke of digitale bijeenkomst kunnen organiseren. Voor het Kwèkfestijn hebben we besloten deze helemaal te cancelen en niet door te schuiven naar een later moment of een alternatief te bedenken. We leven in onzekere tijden. Ook het carnaval zal er nog steeds anders uitzien komend jaar en daarop moet onze vrijwilligersorganisatie zich kunnen focussen. Daarbij ook nog een groot evenement als het Kwèkfestijn organiseren, vinden wij een te grote belasting voor onze vrijwilligersorganisatie. 

Natuurlijk vinden wij het intens verdrietig dat we dit besluit nu moeten nemen. Clubs waren klaar met hun liedje en act, Theater aan de Parade en de PEP stonden klaar ons te ontvangen, de organisatie stond te popelen om het Kwèkfestijn na een jaar afwezigheid te laten floreren en wat hadden we zin om elkaar weer te zien. Het kan en mag niet. En dat doet pijn, heel veel pijn. 

We hopen dat jullie begrip hebben voor onze keuzes en standpunten. En we hopen heel hard dat we in 2022 een geweldige carnaval samen kunnen vieren. Mét elkaar en met alle Oeteldonkers samen, op de manier waarop wij het graag vieren.

Het bedrag dat betaald is voor de kaarten van het Kwèkfestijn, exclusief de administratiekosten van het Theater aan de Parade, wordt teruggestort.