Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Keinderoptocht

Hét hoogtepunt voor jeugdig Oeteldonk is elk jaar weer de Keinderoptocht op carnavalsdinsdag.

Doe je ook mee? Dat is natuurlijk hartstikke leuk!

Hoe ziet de dag er uit?

Lekker lôpe.....de route!

KARRENSTRAAT hier opstellen , dan naar de:

VISSTRAAT rechtsaf, naar de:

HOOGE STEENWEG nog steeds rechtdoor naar de:

DE PENSMARKT rechtdoor en met wat geduld naar de:

DE SCHAPENMARKT rechtdoor richting het stadhuis op de:

MARKT uitlopen richting Hotel Centraal en als je rechtsaf slaat, kom je in de:

HINTHAMERSTRAAT uitlopen, rechts naar de:

TORENSTRAAT zwaaien naar de Sint-Jan en dan over de:

DE PARADE en dan naar het Hoftejater der Amadeiro's

Categorieën

Je kunt alleen meedoen, met een vriendinnetje of vriendje, met een groep of met een wagentje. Je wordt als deelnemer in één bepaalde categorie beoordeeld. Dit is afhankelijk van met hoeveel personen je bent en of je wel of geen wagentje hebt. Dus niet afhankelijk van je leeftijd. 

De categorieën zijn:

IETS NIEUWS DIT JAAR!!

Dit jaar hebben we iets nieuws, 'de kom maar voorbij optocht'. Vind jij knutselen super leuk, maar is Lego eigenlijk jouw grote passie. Of ben jij de koningin of koning van de kleine details die mensen eigenlijk van dichtbij moeten komen bekijken. Dan is de 'de kom maar voorbij optocht' echt iets voor jou!

Voor 'de kom maar voorbij optocht' zetten wij een aantal mooie tafels neer bij het eindpunt van de optocht, de Parade. Op deze tafels kunnen jullie je mooiste creaties neerzetten. En kunnen de mensen komen kijken naar alle pracht en praal.

De spelregels

Je mag van alles doen in de keinderoptocht.  Er zijn echter, net als bij spelletjes, een aantal regeltjes:

Het is leuk als je iets maakt wat met het thema van dat jaar te maken heeft, maar het móet niet. Heb je een ander leuk idee wat met carnaval te maken heeft? Gewoon doen!

Er lopen carnavalsclubs mee in de optocht. Je mag zelf je eigen toeter, tamboerijn, trommel of gitaar meenemen. Je mag geen mobieltje, cd-speler of wat dan ook gebruiken om muziek/herrie te maken in de optocht. Je mag ook geen dingen gebruiken die een motor hebben. Als je iets wilt rollen, duwen, trekken of bewegen, moet je dit zelf (of met familie of vrienden) kunnen doen.

Als je versierde kar of iets dergelijks (op wielen) hebt, ben je een proalwaogen. Meld dit als jij je inschrijft.

Inschrijven!

Wil je meedoen met de Keinderoptocht of 'de kom maar voorbij optocht' ?
Stuur dan je naam, leeftijd, contactgegevens en in welke categorie je wilt deelnemen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de Keinderoptocht kan je je nog op de dag zelf inschrijven bij het inschrijfpunt in de Karrenstraat. Wil je meedoen met 'de kom maar voorbij optocht'? Dan moet je je wel van tevoren aanmelden zodat we een plekje op de tafel voor jouw creatie kunnen vrij houden.

Afscheid Jeugdprins

Aansluitend gaan we met z'n alle de Hoogheid buiten uitzwaaien; hij geeft zijn laatste speech vanaf het balkon van het Hoftejater der Amadeiro's. Daar nemen we van hem afscheid.